Üye Girişi

Kullanıcı Adı

Parola



Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın

Kısa Mesajlar

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.

ustat
24-12-2022 20:05

ustat
12-11-2022 20:28

ustat
13-03-2021 18:26

Youtube Kanalımız: https://www.youtub
e.com/channel/UCAj
aGBwtcbbuIkFr3gNjv
aA[/u]



Başlığı Görüntüle

İSGMder » İş Sağlığı ve Güvenliği » Soru Cevap
 Başlığı Yazdır
İSG Süreleri
zeber
Herkese merhaba. Ben C sınıfı olarak iş güvenliği uzmanlığı yapıyorum. B sınıfı uzmanlık sınavına girebilmek için 3 sene çalışmam gerekiyor ancak osgb de çalıştığım için çok fazla dışa görevlendirme yapılıyor. Bildiğim kadarıyla çalışma süreleri hesaplanırken içe görevlendirme sayılmıyor. Dışa görevlendirmelerimde de aralarda hiç dışa görevlendirmem olmayan zamanlar olmuş (10-15 gün kadar). 3 yılı hesaplarken bu 10-15 günlük zaman dilimlerini çıkartmam mı gerekiyor. 170 i bu konuyla ilgili aradığımda benden daha az bilen kişilerle muhattap oluyorum ve ne yazık ki istediğim cevapları alamıyorum. Konuyla ilgili olarak bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi yoksa yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum. yada bunu hesaplatabileceğimiz veya telefon ile sorabileceğim herhangi bir kurum.

İyi Çalışmalar
 
mehmet tekelioglu
ALO 170 Çalışma Bakanlığı bünyesinde ve Bakanlık çalışanlarından oluştuğu izlenimi vermekteyse de Türkiye'nin herhangi bir ilindeki çağrı merkezi ve kendilerine verilen bilgileri sizlerle paylaşıyorlar. İş Teftiş Kurulu'na bağlı bir iş müfettişi olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nün konusu hakkında yorum yapıyorum. Ancak bildiğim kadarıyla fiili çalışmadan söz edilmelidir. Bu da atanmış olarak sistemde geçen günlerinizin toplamını ifade etmelidir. Sanırım Genel Müdürlük sınav müracaatında kendi sistemindeki gün sayısını dikkate alıyor. (15 gündür beklediğinizi gördüğüm için cevap paylaşıyorum. En kısa sürede Genel Müdürlükten araştırarak tekrar paylaşacağım). İyi çalışmalar.
 
zeber
Mehmet Bey öncelikle verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim. Alo 170 in bu şekilde çalıştığını biliyorum ne yazık ki sorduğunuz soruyu tam olarak anlamadıkları için cevapta sıkıntılı oluyor. Genel müdürlük telefonlarını arıyım dedim onda da açan olmuyor. 10-15 günün benim için önemli çünkü öyle bir tarihe geliyor ki 2017 nisan sınavının başvuruları 5-10 ocak tarihlerinde yapılıyor ve o yüzden 1 sene beklemem gerekiyor. Keşke isg katip sitesinde çalışılan gün sayısını görebileceğimiz bir hesaplama koysalardı. Yada ilgili kanun ve yönetmelikler bu konularda daha açıklayıcı olsaydı. Böyle basit bir konu için dilekçe yazılması gerekiyormuş en son 170 ten aldığım cevap bu. Yeni uzmanlığa başlayan arkadaşlar bu konulara çok dikkat etmesi gerekiyor. Bir çok uzman 3-4 senedir uzmanlık yapıyor ancak atamaları yapılmadığı veyahut sadece iç atamalarda kaldıkları için yükseltmeye giremiyorlar(Çünkü firmalar c sınıfı uzmanları çok tehlikeli sınıflarda da görevlendiriyor). 3000 prim gün sayısı yatmış çalışanlara A sınıfı yükseltme hakkı veren devlet ne yazık ki senelerce uzmanlık yapmış insanlara bu hakkı vermedi. Birde üstüne yükseltme için kursa gidilmesini, tekrar staj yapmasını istedi. Benim OSGB de vaktim A sınıfı uzmanlara iş öğretmekle geçiyor. İleride bir şeyler düzelir demekle yetinebiliyoruz şuan sadece. Umarım yeni düzenlemeler yapılarak hakkı yenmiş bu kadar uzmanında sesini duyarlar ve gerekli yasal düzenlemeleri yaparlar.

İyi Çalışmalar Kazası Günler...
 
mehmet tekelioglu
Bugün bazı yetkililerle ayaküstü görüştüm. Çok net değiller gibi geldi. Aklımdasınız,süreci sizler için izleyeceğim. Saygılarımla, iyi çalışmalar.
 
zeber
Mehmet bey çabanız için çok teşekkür ederim. Lakin vaktim daraldı yüksek lisans başvuru tarihi geldi. Ben başvurumu yaparım artık riske edecek durumum ne yazık ki kalmadı. Cevabınız sonucu ben olamasam da durumu benim gibi olan diğer uzmanlara çok yardımı olacağını düşünüyorum.


İyi Çalışmalar, kazasız günler...
 
Atlanılacak Forum:
Sayfa oluşturulma süresi: 0.16 saniye
426,252 Tekil Ziyaretçi